Kraftfôr inneholder mye lettfordøyelig stivelse fra norsk korn. Når denne stivelsen brytes ned av mikrobene dannes det syrer som senker pH i vom. Ved store mengder lettfordøyelig stivelse kan pH falle så mye at mikrobene ikke klarer å fungere.
For å motvirke dette pH-fallet tilsettes utvalgte kraftfôr levende gjær og buffer for å holde pH i vom stabil. Det er vanlig å bruke bufferen Natriumbikarbonat for å motvirke pH-fall i mange kraftfôrblandinger.
Acid Buf er en alternativ buffer med dobbelt så god bufferkapasitet og mer langtidsvirkende effekt i vom.
Acid Buf har i forsøk vist:
- Høyere ytelse, med i snitt 2 kg mer melk/dyr/dag
- Høyere fettprosent i melk og dertil høyere energikorrigert melk
- Økt daglig tilvekst
- Høyere fôreffektivitet
- Økt fôropptak hos sinkyr – bedre energistatus etter kalving
- Synergieffekt med levende gjær