Det er viktig for å oppnå god helse, produktivitet og økonomi i svineholdet!
Viktige punkt å sørge for:
- Riktig nivå av melkesyre (1-2,5%) og eddiksyre (0,1-0,25%) – Unngå feilgjæring
- Minst mulig innhold av etanol (
- Innhold av bakterier/mikroorganismer – optimalt nivå av de gode, minst mulig av de uønskede
- Riktig TS – innhold – sjekk at faktisk TS% stemmer med planlagt.
- Riktig nivå av næringsstoffer…. – og unngå at disse går tapt på veien frem til grisen, det er penger ut av vinduet….
Vi anbefaler:
- Daglig sjekk av våtfôret
- Sjekk av kraftfôrsilo
- Sjekk av nedslepp frå kraftfôrskrue til blandetank
- Jevnlig rengjøring av blandetank med rent vann. Sjekk også mindre synlige områder, f. eks toppen av tanken
- Rengjøring av myse / miljøfôrtank ved behov og kontroll før hver fylling, eller minst en gang hver måned.
- Uttak av flaskeprøve en gang i uka – la stå i temperert rom over natta. Mye gassdannelse tyder på feilgjæring.
- Uttak av våtfôrprøver til analyse minst to ganger i året.