• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
Norgesfôr

Norgesfôr

Alltid der for deg

  • MENY
    • Produkter
      • Kraftfôr
      • Plantekultur
      • Butikk/Driftsmidler
    • Om Norgesfôrkjeden
      • Norgesfôrkjeden
      • Møllebutikkene våre
      • Forhandlere
      • Forhandlere av Doggy, Katty og Robur
      • Organisasjon
      • Møller / medlemsbedrifter
      • Policy for bærekraftig forretningspraksis
    • Brosjyrer
      • Brosjyrer drøv
      • Brosjyrer fjørfe
      • Brosjyrer svin
      • Diverse brosjyrer
  • Finn din Norgesfôr-bedrift
    • Strand Unikorn
    • Hundseth Mølle
    • Hurum Mølle
    • Mysen Kornsilo og Mølle
    • Orkla Kornsilo og Mølne
    • Ottadalen Mølle
    • Vestfoldmøllene
    • Vinstra Bruk
    • Røv Mølle
    • Ringerikes Kornsilo
    • Til Norgesfôr forhandlere
Du er her: Norgesfôr → Arkiv → Kyllingproduksjon uten importert soya
Fjørfe Kyllinger

Kyllingproduksjon uten importert soya

Gårdsand i Vestfold produserer Lerstang Kylling for MENY. De har i flere år sammen med Vestfoldmøllene forsket på fôr-råvarer som kan erstatte importert soya. Målet har vært å finne en løsning basert på lokale råvarer. I tillegg har dyrevelferd og smaksopplevelse vært et ufravikelige krav.

14. mai 2021

Den første storskala-produsenten i Europa med et helhetlig kyllingskonsept fôr helt fritt for impotert soya!  

– Fra et bærekraftperspektiv har det vært avgjørende for oss å kutte ut importert soya. Vi ønsker ikke å bidra til avskoging i Brasil. For oss hjelper det ikke at soyaen er sertifisert.

Det er mange gråsoner i næringen, noe som gjøre at vi ikke ønsker å være tilknyttet den på noen måte. Fraktveien er dessuten lang. Vi vil ha bærekraftig og mest mulig lokalprodusert fôr, sier May Iren Varlid Aarvold, markedsleder i Gårdsand.

Fôr basert på lokale råvarer fra Vestfold

Forskning på soya-alternativer har foregått hos Gårdsand i mange år, med styrket intensitet fra høsten 2019.

Testing har skjedd gradvis og skånsomt for å ivareta dyrevelferden, også fordi soya er spesielt gunstig i kyllingens første leveuker. Tett og godt samarbeid og geografisk nærhet til Vestfoldmøllene har vært avgjørende.

Stor interesse fra både lokal og internasjonal presse!

Se innslaget på NRK her:

https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-fra-vestfold-og-telemark/202105/DKVT98051021/avspiller

Innslaget starter 10 minutter inn i sendinga!

Fagartikkel Fjørfe
Norgesfôr

Akershusstranda 27, 0150 Oslo
22 40 07 00
post@norgesfor.no
Org.nr 975 871 096

   

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Norgesfôr AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS. Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.