Den første storskala-produsenten i Europa med et helhetlig kyllingskonsept fôr helt fritt for impotert soya!
– Fra et bærekraftperspektiv har det vært avgjørende for oss å kutte ut importert soya. Vi ønsker ikke å bidra til avskoging i Brasil. For oss hjelper det ikke at soyaen er sertifisert.
Det er mange gråsoner i næringen, noe som gjøre at vi ikke ønsker å være tilknyttet den på noen måte. Fraktveien er dessuten lang. Vi vil ha bærekraftig og mest mulig lokalprodusert fôr, sier May Iren Varlid Aarvold, markedsleder i Gårdsand.
Fôr basert på lokale råvarer fra Vestfold
Forskning på soya-alternativer har foregått hos Gårdsand i mange år, med styrket intensitet fra høsten 2019.
Testing har skjedd gradvis og skånsomt for å ivareta dyrevelferden, også fordi soya er spesielt gunstig i kyllingens første leveuker. Tett og godt samarbeid og geografisk nærhet til Vestfoldmøllene har vært avgjørende.
Stor interesse fra både lokal og internasjonal presse!
Se innslaget på NRK her:
https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-fra-vestfold-og-telemark/202105/DKVT98051021/avspiller
Innslaget starter 10 minutter inn i sendinga!