• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
Norgesfôr

Norgesfôr

Alltid der for deg

  • MENY
    • Produkter
      • Kraftfôr
      • Plantekultur
      • Butikk/Driftsmidler
    • Om Norgesfôrkjeden
      • Norgesfôrkjeden
      • Møllebutikkene våre
      • Forhandlere
      • Forhandlere av Doggy, Katty og Robur
      • Organisasjon
      • Møller / medlemsbedrifter
      • Policy for bærekraftig forretningspraksis
    • Brosjyrer
      • Brosjyrer drøv
      • Brosjyrer fjørfe
      • Brosjyrer svin
      • Diverse brosjyrer
  • Finn din Norgesfôr-bedrift
    • Strand Unikorn
    • Hundseth Mølle
    • Hurum Mølle
    • Mysen Kornsilo og Mølle
    • Orkla Kornsilo og Mølne
    • Ottadalen Mølle
    • Vestfoldmøllene
    • Vinstra Bruk
    • Røv Mølle
    • Ringerikes Kornsilo
    • Til Norgesfôr forhandlere
Du er her: Norgesfôr → Arkiv → Levende gjær til purke
Spekkmåler
Fagsjef Elin F. Gjestvang har opplæring i spekkmåling.

Levende gjær til purke

Alle våre kraftfôrblandinger til purke blir nå tilsatt levende gjær!

10. mai 2021

Levende gjær er en probiotika (levende organisme) som vi tilsetter for å balansere og stabilisere den positive bakteriefloraen i tarmen. Resultater fra feltforsøk med levende gjær har vist veldig gode resultater for både purke og smågris, sier Utviklingssjef svinefôr Kathrine Lunde.

Hvilke resultater kan vi vise til?

Tilsetting av levende gjær i purkefôret gir økt fôrutnyttelse av både energi og fiber. Den økte fôrutnyttelsen bidrar til et høyere spekkmål på purkene før grising, i snitt viser resultatene 1 mm høyere spekkmål ved bruk av levende gjær i fôret.

Dette er et positivt bidrag med tanke på å oppnå anbefalingen om 16 mm spekk før grising. Et riktig spekkmål før grising er viktig for god resultater i dieperioden, og gir ei purke i bedre hold etter endt dieperiode. Bedre hold etter endt dieperiode gir ei purke som er bedre rustet til neste syklus, og resultatene viser færre omløp og en vesentlig reduksjon i antall tomdager.

Våre rådgivere tilbyr spekkmåling av purker før grising og ved avvenning. Dette gir produsenten og oss verdifull informasjon om fôringsstrategien på purkene, sier Fagsjef Svin Elin Furrevik Gjestvang.

Levende gjær i dieperioden er også positivt for smågrisen. Spedgrisens tarmflora påvirkes positivt og bidrar til en bedre fungerende mage og tarm. Resultatene viser økt tilvekst etter avvenning, og mindre utfordringer med diaré.

Fagartikkel Svin
Norgesfôr

Akershusstranda 27, 0150 Oslo
22 40 07 00
post@norgesfor.no
Org.nr 975 871 096

   

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Norgesfôr AS © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS. Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.