I Norgesfôr er vi opptatt av å utnytte de norske ressursene, og produserer kraftfôr på lokalt korn. Ved å utnytte de lokale ressursene på best mulig måte reduseres utslipp av klimagasser relatert til transport. I tillegg til fôreffektive kyr som spiser klimavennlig kraftfôr, er bedre gjødsling og økt kvalitet på grovfôret også potensielle tiltak som kan redusere utslipp fra landbruket.
Alka-kraftfôr
Metanproduksjonen i vomma påvirkes i stor grad av hva dyra spiser. Ved nedbryting av fiberrike fôrmidler som grovfôr dannes det mye eddiksyre. Dette gir en stor produksjon av metan sammenlignet med nedbryting av stivelsesrike fôrmidler som i stedet fremmer dannelsen av propionsyre.
Alka-kraftfôr består av mye norsk korn og dermed en høy andel stivelse. Vanligvis vil mye rask nedbrytbar stivelse øke faren for sur vom, men med sin alkaliske effekt optimaliserer Alka-kraftfôr forholdene i vomma og motvirker faren for sur vom. Alka-kraftfôr vil være positivt for miljøet ved at den høye andelen stivelse reduserer metanproduksjonen i vomma, fôreffektiviteten øker fordi vommiljøet optimaliseres og den høye andelen norsk korn reduserer behovet for langreiste importråvarer som soya og mais.
Levende gjær
Norgesfôr har over lengre tid tilsatt levende gjær i kraftfôr til drøvtyggere. Tilsetting av levende gjær øker i snitt fôreffektiviteten med hele 3 % for både melkeku og kjøttfe. Økt fôreffektivitet er et effektivt tiltak for å redusere klimagassutslipp ved at utslipp pr. produsert enhet kjøtt og melk reduseres.
I tillegg til levende gjær, tilsetter Norgesfôr også antioksidanter (polyfenoler) som kan ha en metanreduserende effekt i utvalgte kraftfôrtyper.