Effekt av redusert fôropptak
Holdtapet hos purka øker betydelig i perioder med varmestress. Når det blir for varmt endrer grisen eteadferd. Etetiden blir kortere og grisen eter mindre fôr per måltid. Fôropptaket er høyest om morgenen og lavest på kvelden, så i de varme periodene anbefales det å tildele en større andel av fôrrasjonen på morgenen. I tillegg kan det å bytte til et mer konsentrert fôr bidra til å sikre et best mulig fôropptak.
Levende gjær reduserer problemer med varmestress
Levende gjær er en probiotika (levende organisme) som vi tilsetter for å balansere og stabilisere den positive bakteriefloraen i tarmen, og er et positivt bidrag for å opprettholde produktiviteten også i varme perioder.
Levende gjær i fôret bidrar til:
- Høyere fôropptak og økt fôrutnyttelse.
- Høyere spekkmål før grising.
- Redusert tap av kroppsreserver etter endt dieperiode.
- Bedre brunst og mindre omløp.
- Lavere spedgrisdødelighet.
- Økt tilvekst hos smågrisen.