Norgesfôr har flere kraftfôr som er tilpasset grovfôrmangel og høy kraftfôrandel i rasjonen.
- Drøv Grovfôrdrøyer –NYHET!
- Drøv Fiber Storfe
- Drøv Muskel
- Drøv Roeblanding
- Drøv Lam
Vår NYHET, Drøv Grovfôrdrøyer er en spesialblanding som er velegnet å bruke i situasjoner der det er knapphet på grovfôr. Grovfôrdrøyer kan brukes til både sau, geit og storfe. Blandingen inneholder utvalgte råvarer og bufferstoff er som bidrar til å opprettholde et godt vommiljø selv ved høy tildeling. Grovfôrdrøyer har et tilpasset innhold av protein for å kunne dekke vedlikeholdsbehovet. Aktuell mengde: 2-8,5 kg/dag. Med gradvis tilvenning og fri tilgang på surfôr kan blandingen også fôres etter appetitt. Dyra vil da etter hvert ete mindre grovfôr. Grovfôrdrøyer er uten tilsatt vitaminer og mineraler.
Alle våre kraftfôr som er tilpasset grovfôrmangel inneholder mye fordøyelig fiber, bufferstoffer og råvarer som fremmer et godt vommiljø på høye kraftfôrmengder. Drøv Grovfôrdrøyer og Drøv Roeblanding er ikke tilsatt vitaminer og mineraler. Drøv Fiber Storfe som anbefales til melkekyr og Drøv Muskel som anbefales til kjøttfe er begge tilsatt vitaminer og mineraler for å dekke dyrets behov. Ved behov for å drøye grovfôret til sau anbefaler vi Drøv Grovfôrdrøyer, Drøv Roeblanding eller Drøv Lam.
Melkekyr i topplaktasjon trenger mer grovfôr for å opprettholde et godt vommiljø og produksjon enn sinkyr og kyr lengre ut i laktasjonen. Prioriter derfor grovfôret mellom ulike dyregrupper i fjøset. Husk å fordele både kraftfôr og surfôr jevnt utover døgnet, da reduseres faren for sur vom ved tildeling av store kraftfôrmengder. Følg med på gjødselkonsistensen. Den vil nok være noe bløtere enn normalt, men bør ikke bli for løs. Sur vom gir dårligere fibernedbryting og påvirker fettprosenten i melk, ytelse og tilvekst negativt.
De fiberrike kraftfôrsortene som er ment brukt som eneste kraftfôr har stort sett lavere energiinnhold enn de vanlige kraftfôrsortene. Dette betyr at man må opp i kraftfôrmengde.
Husk analyser av grovfôret ditt!
Ta kontakt med Svanhild Bakke, vår fagansvarlig på kraftfôr og planteproduksjon, så hjelper vi deg gjerne med gode råd om kraftfôrvalg og fôring.