Fjordland Byggrynsgrøt er en smakfull og sunn grøt, bygget på tradisjoner og lokal kunnskap. Det unike kornet males hos den lokale Ofossen mølle. Utmalingsgraden for kornet er 80-90 %, noe som er betydelig høyere enn den vanlige utmalingsgraden på ca. 50 %. Næringsstoffene i Skjåkgryn har særlig gode verdier som følge av det spesielle dyrkningsforholdet i Skjåk, med lite nedbør og kontrollert vanning fra breer og fjell. Det gir grøten unike fordeler; en god og naturlig kilde til protein og fiber, samt at den inneholder betaglukaner, som bidrar til å vedlikeholde normale kolesterolverdier*. Grynet har i tillegg en søtere smak enn andre grynsorter normalt har, derfor får grøten en naturlig søt og god smak. Siden alle råvarene er norske og av ypperste kvalitet har byggrynsgrøten fått tildelt «spesialitetsmerket». Den er også merket med Nyt Norge.
Fjordland Bygglunsj er en miniversjon av byggrynsgrøten, kun tilsatt litt fløte. Det er det unike Skjåkgrynet, med de ernæringsmessige kvalitetene og den spesielle sødmefylte smaken som gjør bygglunsjen til et sunt og godt mellommåltid. Begeret inneholder en frisk sukkerredusert saus som kan helles over. I tillegg er det lagt ved en skje, slik at den egner seg godt som et ”på farten” måltid.
Mange forskjellige smaker.