• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
Ottadalen Mølle

Ottadalen Mølle

Alltid der for deg

  • Finn din Norgesfôr-bedrift
    • Strand Unikorn
    • Hundseth Mølle
    • Hurum Mølle
    • Mysen Kornsilo og Mølle
    • Orkla Kornsilo og Mølne
    • Ottadalen Mølle
    • Vestfoldmøllene
    • Vinstra Bruk
    • Røv Mølle
    • Ringerikes Kornsilo
    • Til Norgesfôr
  • MENY
    • Produkter
      • Kraftfôr
      • Plantekultur
      • Butikk/Driftsmidler
    • Brosjyrer
      • Brosjyrer drøv
      • Brosjyrer fjørfe
      • Brosjyrer svin
      • Diverse brosjyrer
      • Brosjyrer Ottadalen Mølle
    • Om Ottadalen Mølle
      • Bestilling/Kontakt
      • Opningstider
      • Kontaktpersoner
      • Avdelingar
      • Generell info
      • Policy for bærekraftig forretningspraksis
      • Til Norgesfôr forhandlere
  • Min side
Du er her: Ottadalen Mølle → Arkiv → Våtfôrhygiene

Våtfôrhygiene

7. juli 2022

Bruk av våtfôr krever nøye oppfølging av den hygieniske fôrkvaliteten. I et våtfôringsanlegg er det mange punkter hvor uønskede mikroorganismer, som bakterier, mugg og gjær, lett kan trives. Lagertanker for alternative fôrmidler, øvre del av blandetanken og nedløpsrør for kraftfôr er utsatte plasser. Det aller viktigste tiltaket for å unngå dette er et rutinemessig godt renhold.

Syre tilsettes ofte for å senke pH og konservere blandingen. Lav pH hemmer vekst av bakterier og mugg, men ikke gjær. Blir pH for lav vil fôropptaket reduseres på grunn av dårlig smakelighet.
Kalsiumet i fôret kan også binde seg til syra, og gi risiko for beinproblemer pga. kalsiummangel i dyret. Tilsetting av melkesyrebakterier er godt alternativ til syre.
Norgesfôr anbefaler bruk av Bactocell og Lallfeed Lacto for konservering av hhv. våtfôr og myse. Bactocell tilsettes i den ferdige våtfôrblandinga for å hindre oppblomstring og vekst av gjær, mugg og bakterier i fôret. Melkesyrebakteriene i produktet er med på å styre den mikrobiologiske kvaliteten ved å utkonkurrere uønskede mikroorganismer i rørstrengen. Bactocell gir en frisk og syrlig smak som stimulerer til økt fôropptak, bidrar positivt til tarmfloraen og ser ut til å virke positivt på fôrutnyttelsen.

Last ned våre brosjyrer om våtfôring. Under her finner du brosjyre fra Bactocell, Lalfeed Lacto og vår Våtfôr brosjyre!  
Bactocell miniLast ned
LALFEED LACTO miniLast ned
Norgesfor_brosjyre_våtfor 21 webLast ned
Fagartikkel Svin
Ottadalen Mølle

Bergomsvegen 49, 2686 Lom
61 21 18 20
post@ottadalen.norgesfor.no
Org.nr 913 980 484

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Ottadalen Mølle © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS. Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.