Det er mulig å hente ut marginene!
Endringer i kvote
Landbruk- og matdepartementet har besluttet å endre overproduksjonsavgiften for kumelk til kroner 0 for 2024 med umiddelbar virkning.
Dette innebærer at det ikke er noen kvotebegrensning ut 2024. TINE har også besluttet å øke betaling for protein og redusere betaling for fett.
Dette setter ingen begrensinger!
Enkle fôringsråd for høyere ytelse
- Ta grovfôranalyser! Skaff deg kontroll over grovfôrkvaliteten og grovfôrlagret ditt. Velg rett fôr til riktig dyregruppe.
- Hvor ligger potensialet? Melkerespons per kg kraftfôr, grovfôr lager, antall dyr etc
- Tørre å gjøre justeringer! Tilpass kraftfôret til grovfôret ditt og sett deg mål
- Hvor mye kraftfôr ligger man på per 100kg melk? Hva er potensialet i 1 kg mer kraftfôr? Respons melk ved 1 kg kraftfôr økning: 1,2kg mer melk per dag fram til topplaktasjon
a) Korriger kraftfôrmengder med ± 200g kraftfôr for kyr som avviker ± 5,0 kg melk - Gi salt. Kan tildeles i fullfôrmiks eller som saltsteiner. Øker opptak av vann og spiller positivt inn på melkeytelse.
Enkle fôringsråd for høyere proteinprosent i melk
- Tenk energidekning og godt vommiljø! Produktene fra vomma blir utnyttet ulikt i dyret. Fra vomma til tynntarm blir vommikrober fordøyd, og er en proteinkilde til kua og protein i melk. Tenk at vi fôrer vommikrobene ikke kua.
a. Tilføre mer AAT (aminosyrer absorbert i tarm) i rasjonen til dyra. Nok aminosyrer og energi stimulerer til høyere proteinprosent
Egenskaper til de viktigste kraftfôrblandingene til melkeku
*Produseres kun ved enkelte Norgesfôrbedrifter.
Drøv Fase 1
Kraftfôrblanding tilpasset høytytende kyr i topplaktasjon,
8-12 000 liter avdrått.
Drøv Fase 1 kan fås i både høg og låg blanding.
Passer for deg som søker høyere ytelse og tørrstoff i melk!
Fungerer godt som et topping fôr i et to-kraftfôr-system eller som eneste fôrslag gjennom laktasjonen.
Blandingen inneholder levende gjær og andre vomstabiliserende råvarer for å fremme godt vommiljø.
Har du et ønske om å levere mest mulig melk?
Prøv Attåt Melkebart Kalv!
Det kan lønne seg å velge melkeerstatning til kalv grunnet høyere betaling av melk på sommeren.. Uten kvotebegrensning, kan det nå også lønne seg å prioritere melk til levering.
Attåt melkebart kalv er et norsk produsert produkt Vi får positive tilbakemeldinger fra våre kunder om at pulveret er lett å blande ut og klumper seg ikke i automater eller ved bøttefôring.
Det kan lønne seg å velge melkeerstatning til kalv grunnet høyere betaling av melk på sommeren.
Hvorfor velge Attåt Melkebart Kalv?
- Lettfordøyelig!
- Egen teknologi beskytter næringsstoffene og øker fordøyeligheten
- Optimal næringsverdi
- Tarmhelseprodukt Yang (gjærcellevegger) støtter tarmhelse og immunforsvar
*Forsøk viser 50 gram økt tilvekst/dag (kalv)
Bruk FreshFoss i fullfôret.
Unngå varmegang i fullfôret eller grovfôrmiksen!
Varmgang i fôret fører til dårligere smak og fôropptak. Dette problemet kan unngås ved å:
- Blande miksen oftere enn i den kalde årstiden.
- Tilsett GRASAAT TMR eller FreshFoss for å hindre varmgang i surfôr-eller fullfôrmiks.
- Husk god kvalitet i utgangspunktet på grovfôr som gis i sommersesongen, det hjelper ikke å tilsette ensileringsmiddel i ettertid for å hindre varmgang
Graasat TMR selges i 200L eller 1000L IBC.
Freshfoss selges i 25 kg sekker.
Saltslikkestein Standard m/selen
Saltstein til storfe og hest tilsatt ekstra mineraler som blandt annet magnesium og selen. Opprettholder væskebalanse og stimulerer fôropptaket. Bidrar også til utvikling og opprettholdelse av normal kroppsfunksjon. 10kg
Saltstein SP Red Block m/jern
Saltstein med naturlig bergsalt til storfe, tilsatt mineraler og sporstoffer.
Bør beregnes til maks 1,5% av totalt fôrinntak på grunn av høy andel sporstoffer.
Havsalt
Havsalt fra middelhavet som kan brukes både som fôrmiddel og til matlagning. Passer fint som tilsetning i fullfôrmiks.
Levers i 25 kg sekk. Vi har også 1000 kg sekker.
Levende Gjær, 25kg
Levende gjær forbruker oksygen, og bidrar til å optimalisere forholdene for mikrober i vomma.
Fôring med levende gjær hemmer vekst av melkesyreproduserende bakterier og stimulerer isteden vekst av bakterier som forbruker melkesyre. Dette fører til stabilisering av pH i vom, spesielt ved høye mengder av kraftfôr.
Dette reduserer faren for sur vom og bidrar til at dyra tåler stress i form av fôrskifter, transport og varme bedre. Levende gjær øker antall fibernedbrytbare bakterier og øker dermed utnyttelsen av fiber i rasjonen.
Gir bedre gjødselkonsistens, økt melkeytelse og økt innhold av fett og protein. Anbefaler å begynne med levende gjær allerede i sinperioden og fortsette utover i laktasjonen.
Kom i kontakt med en fagrådgiver eller ta kontakt med Salgs- og servicesenter tlf: 623 51 500