«Vi er opptatt av magehelse, og har nå utviklet en pellets der strukturen differensieres ytterligere til ulike dyregrupper»
Utviklingssjef Svin, Kathrine Lunde i Norgesfôr.
For å sikre optimal utnyttelse av næringsstoffene samtidig med god mage- og tarmhelse lanserer vi nå først nyheten IDEAL Ultra til drektige purker. Det er en pellets med grovere indre struktur.
«– Resultater fra våre forsøk viser at andel purker med mageforandringer ble betydelig redusert etter utprøving av fôr med en annen struktur», sier Lunde.
Elin Furrevik Gjestvang, Fagsjef Svin i Strand, forteller at på bakgrunn av disse feltforsøkene lanseres nå IDEAL Ultra til drektige purker.
Vi har hatt en prat med vår produksjonsleder Åsmund Amlie. Han forteller at det er spennende å være med å teste ut nye fôrslag og utvikle nye produksjonsprosesser.
«– Det er inspirerende når vi får tilbakemeldinger på gode resultater fra forsøk ute i besetninger», sier Amlie. Godt samarbeid innen fôrutvikling i Norgesfôr og Strand, god kommunikasjon med produksjon og ikke minst dyktige svineprodusenter trekker han frem som viktige faktorer for å lykkes med nye kraftfôrslag.
