Bruk av våtfôr krever nøye oppfølging av den hygieniske fôrkvaliteten. I et våtfôringsanlegg er det mange punkter hvor uønskede mikroorganismer, som bakterier, mugg og gjær, lett kan trives. Lagertanker for alternative fôrmidler, øvre del av blandetanken og nedløpsrør for kraftfôr er utsatte plasser. Det aller viktigste tiltaket for å unngå dette er et rutinemessig godt renhold.
Syre tilsettes ofte for å senke pH og konservere blandingen. Lav pH hemmer vekst av bakterier og mugg, men ikke gjær. Blir pH for lav vil fôropptaket reduseres på grunn av dårlig smakelighet.
Kalsiumet i fôret kan også binde seg til syra, og gi risiko for beinproblemer pga. kalsiummangel i dyret. Tilsetting av melkesyrebakterier er godt alternativ til syre.
Norgesfôr anbefaler bruk av Bactocell og Lallfeed Lacto for konservering av hhv. våtfôr og myse. Bactocell tilsettes i den ferdige våtfôrblandinga for å hindre oppblomstring og vekst av gjær, mugg og bakterier i fôret. Melkesyrebakteriene i produktet er med på å styre den mikrobiologiske kvaliteten ved å utkonkurrere uønskede mikroorganismer i rørstrengen. Bactocell gir en frisk og syrlig smak som stimulerer til økt fôropptak, bidrar positivt til tarmfloraen og ser ut til å virke positivt på fôrutnyttelsen.