• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
Ottadalen Mølle

Ottadalen Mølle

Alltid der for deg

  • Finn din Norgesfôr-bedrift
    • Strand Unikorn
    • Hundseth Mølle
    • Hurum Mølle
    • Mysen Kornsilo og Mølle
    • Orkla Kornsilo og Mølne
    • Ottadalen Mølle
    • Vestfoldmøllene
    • Vinstra Bruk
    • Røv Mølle
    • Ringerikes Kornsilo
    • Til Norgesfôr
  • MENY
    • Produkter
      • Kraftfôr
      • Plantekultur
      • Butikk/Driftsmidler
    • Brosjyrer
      • Brosjyrer drøv
      • Brosjyrer fjørfe
      • Brosjyrer svin
      • Diverse brosjyrer
      • Brosjyrer Ottadalen Mølle
    • Om Ottadalen Mølle
      • Bestilling/Kontakt
      • Opningstider
      • Kontaktpersoner
      • Avdelingar
      • Generell info
      • Policy for bærekraftig forretningspraksis
      • Til Norgesfôr forhandlere
  • Min side
Du er her: Ottadalen Mølle → Arkiv → Varmestress hos purker

Varmestress hos purker

29. juni 2022

Høy temperatur og høy luftfuktighet i grisehuset kan føre til varmestress for purka, noe som ofte fører til redusert fôropptak. Redusert fôropptak gir økt holdtap og flere utfordringer med både spedgrisen og reproduksjonen. Ensartede purker i passende hold gjør også purkene mindre sårbare i sommervarmen, så pass på holdstyringen med en best mulig gruppeinndeling og fôring etter hold/spekkmål.

Effekt av redusert fôropptak

Holdtapet hos purka øker betydelig i perioder med varmestress. Når det blir for varmt endrer grisen eteadferd. Etetiden blir kortere og grisen eter mindre fôr per måltid. Fôropptaket er høyest om morgenen og lavest på kvelden, så i de varme periodene anbefales det å tildele en større andel av fôrrasjonen på morgenen. I tillegg kan det å bytte til et mer konsentrert fôr bidra til å sikre et best mulig fôropptak.  Sørg også for tilstrekkelig tilgang på kaldt vann av god kvalitet, purkene kan drikke opp til 6 ganger den normale mengden med vann i varme perioder.

Levende gjær reduserer problemer med varmestress

Levende gjær er en probiotika (levende organisme) som vi tilsetter for å balansere og stabilisere den positive bakteriefloraen i tarmen, og er et positivt bidrag for å opprettholde produktiviteten også i varme perioder.

Levende gjær i fôret bidrar til:

  • Høyere fôropptak og økt fôrutnyttelse
  • Høyere spekkmål før grising
  • Redusert tap av kroppsreserver etter endt dieperiode
  • Bedre brunst og mindre omløp
  • Lavere spedgrisdødelighet
  • Økt tilvekst hos smågrisen
Ottadalen Mølle

Bergomsvegen 49, 2686 Lom
61 21 18 20
post@ottadalen.norgesfor.no
Org.nr 913 980 484

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Ottadalen Mølle © 2023 · Designet og utviklet av Hamar Media AS. Beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.